Speculaascupcakes met witte chocolade ganache
Maak het cakebeslag, volgens eigen recept of in verband met Sinterklaas-stress volgens het pak, en voeg een ruime eetlepel speculaaskruiden toe. Tijdens het bakken, maak je de witte chocoladeganache. Daarvoor gebruik je 2 delen chocolade op 1 deel slagroom, bijvoorbeeld 100 ml slagroom en 200 gram witte chocolade. Verwarm de slagroom in een pannetje en hak ondertussen de chocolade fijn. Als de slagroom heet is, haal je de pan van het vuur en voeg je de chocoladesnippers toe. Goed roeren met een houten lepel en af laten koelen in de koelkast. Als de ganache afgekoeld is, maar nog niet heel stevig, kun je het mixen voor extra luchtigheid. Daarna met een spuitzak op de cakejes spuiten, versieren met mini-pepernootjes of amandelsnippers en je bent klaar voor een heerlijk avondje! Nog wel even bewaren tot morgen dus, dat moet in de koelkast ivm de slagroom. Doe de cakejes in een luchtdichte doos om uitdrogen te voorkomen. Fijne avond morgen!